A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Tešanj

U okviru aktivnosti obilježavanja Nove hidžretske 1436. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Nakon susreta sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem i predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Zehrudinom Kruškom, muftija je posjetio Opću bolnicu Tešanj, gdje se susreo sa direktorom dr. Rifatom Sejdinovićem.

Dr. Sejdinović upoznao je muftiju o aktivnostima Opće bolnice Tešanj, posebno o aktivnostima u zbrinjavanju pacijenata i građana sa poplavljenih područja.

Prilikom boravka u Općoj bolnici Tešanj muftija je posjetio i tešanjskog privrednika i člana IO MIZ Tešanj gosp. Kasima Alića, koji je hospitaliziran u ovoj bolnici.

Nakon posjete Općoj bolnici, upriličena je posjeta džematu Trepče, u kojem je muftija posjetio imama Sulejman ef. Halilovića, koji je već sedam godina na dijalizi. U toku posjete Sulejman ef. muftiju je obavijestio o stanju vjerskog života u džematu, s posebnim osvrtom na mektebsku nastavu.

Nakon posjete imamu Sulejman ef., muftija je obišao mektebsku učionicu u ovom džematu, koja je nedavno opremljena prema standardima propisanim od strane Rijaseta.

Muftija je imamu Sulejman ef. uručio novčanu pomoć za liječenje.

U okviru posjete Medžlisu IZ Tešanj muftija je posjetio porodicu Mirsada Hajdarevića, nastanjenog u džematu Vukovo. Porodica živi u neuvjetnoj kući. Ima 4 djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama. Mirsad je teško bolestan i hoda uz pomoć štaka.

Boravak na području Medžlisa IZ Tešanj muftija zenički završio je posjetom preduzeću ''Koteks'', gdje se susreo sa vlasnikom h. Muharemom Sejdićem. Na sastanku u preduzeću ''Koteks'', između ostaloga, razgovarano je o realizaciji akcije prikupljanja kurbanskih kožica za 2014. godinu.

  • 0101