A+ A A-

Nova hidžretska godina svečano dočekana u Konjicu

 

Nizom aktivnosti imami Medžlisa IZ-e Konjic obilježili su nastupanje Nove 1436. hidžretske godine.

U petak 24.10.2014.g. u Kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu u 20:00 sati upriličena je centralna manifestacija povodom Nove 1436. hidžretske godine koncertom ilahija i kasida.

Učestvovali su horovi: «Sejfullah» Konjic, «En-nur» Tutin, «El Misbah» Mostar, «Ayman» Konjic.

U džamiji u Podorašcu istim povodom, poslije akšam namaza, upriličen je svečani mevludski program. Džematski odbor Podorašac također je u prigodi obilježavanja Nove 1436. hidžretske godine obišao i poklonima obradovao učenike područne škole u Podorašcu.

U subotu, 25.10.2014.g., prvog dana Nove 1436.h.g. u mektebima u Konjicu podjeljeni su paketići za sve polaznike mekteba. Iste paketiće je delegacija Medžlisa IZ-e Konjic na čelu sa predsjednikom konjičkog odbora "Ilmijje" Alijom ef. Drkićem, darovala i djeci s posebnim potrebama koja pohađaju Dnevni centar "I" pri Prvoj osnovnoj školi u Konjicu.

U subotu, 25.10.2014.g. iza akšam namaza upriličen je i mevlduski program u Habibija džamiji u džematu Kruščica. Gost predavač je hafiz Ruhid ef. Nezir a mevludski program izveli su imami Medžlisa IZ-e Konjic s prostora Neretvice. Ova mevludska svečanost povodom Nove 1436. hidžretske godine je zajednička manifestacija džemata s područja Neretvice.

  • 1436hidzretska-zajednicka1436hidzretska-zajednicka