A+ A A-

Muftija mostarski u radnoj posjeti medžlisima

 

Radna posjeta Medžlisima Ljubuški i Čapljina

Mostarski muftija Salem ef. Dedović je u srijedu, 15. oktobra, boravio u radnoj posjeti Medžlisima Ljubuški i Čapljina.

20-10-2014-03-mu-mo-pos-med-1

U pratnji muftije bili su sabornik Islamske zajednice sa ovog područja gosp. Bekir Isaković, savjetnik muftije Ilham ef. Puce i muftijin šef protokola Amir ef. Delić.

U Medžlisu Ljubuški muftiju su sa stanjem vjerskog života i planiranim aktivnostima i projektima upoznali glavni imam Šemso ef. Germić i predsjednik Medžlisa gosp. Mumin Elezović.

Zatim je uslijedila radna posjeta Medžlisu Čapljina. Muftija je prvo posjetio džemat Višići gdje je klanjao podne namaz i upoznao se sa dinamikom izgradnje imamskog stana u ovom džematu. Nakon toga je u gradskoj džamiji u Čapljini obavljen razgovor sa glavnim imamom Džemalom ef. Gadarom i predsjednikom Medžlisa gosp. Mustafom Šošom.

Muftija je istakao da će i u narednom periodu upriličiti veći broj radnih posjeta Medžlisima s ciljem rješavanja postojećih problema i poboljšanja trenutnog stanja vjerskog života.

Radna posjeta Medžlisima Glamoč, Livno i Tomislavgrad

Mostarski muftija Salem ef. Dedović je u petak, 17. oktobra, boravio u radnoj posjeti Medžlisima Glamoč, Livno i Tomislavgrad.

20-10-2014-03-mu-mo-pos-med-2

U pratnji muftije bili su sabornik Islamske zajednice sa ovog područja gosp. Ibrahim Kapetanović, savjetnik muftije Ilham ef. Puce i sekretar muftijstva Ramo ef. Kajan.

Na radnom sastanku u Medžlisu Glamoč muftiji su svoje aktivnosti predstavili glavni imam Muhamed ef. Dragolovčanin, predsjednik Medžlisa gosp. Arif Kovačević i predsjednik BZK “Preporod” gosp. Amel Saltaga.

Nakon posjete Medžlisu Glamoč muftija je posjetio i Livno, gdje je u Ćurčinica džamiji klanjao džuma namaz. Poslije džuma namaza upriličen je radni sastanak sa glavnim livanjskim imamom Dževad -ef. Hadžićem, predsjednikom Medžlisa gosp. Hajrudinom Maksićem, imamima i vjeroučiteljima.

Muftija je ikindiju namaz klanjao u Džudža Džaferovoj džamiji u Tomislavgradu, a nakon toga je imao sastanak sa v.d. glavnim imamom Edin -ef. Kukićem i predsjednikom Medžlisa gosp. Džemalom Hadžićem.

Muftija se tokom ove radne posjete detaljnije upoznao sa stanjem vjerskog života u Medžlisima u pogledu mektebske nastave, vjeronauke, misijskog rada u džematima, te cjelokupne organizacije Medžlisa. Razgovarano je i o drugim važnim temama i izazovima sa kojima se susreću naši Medžlisi na ovom području.

(www.muftijstvo-mostarsko.ba)