A+ A A-

Potpisan ugovor o pomoći poplavljenim područjima Doboja, Doboj Istoka i Doboj Juga

 

U Uredu muftije zeničkog danas je potpisan Ugovor o učešću u realizaciji Projekta izgradnje infrastrukture u cilju zaštite od poplava na području Grada Doboja, Općine Doboj Istok i Općine Doboj Jug.

Ugovor su potpisali muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, predsjedavajući Skupštine Grada Doboja gosp. Esmin Mahmutović, načelnik Općine Doboj Istok gosp. Kemal Bratić i načelnica Općine Doboj Jug g-đa. Jasminka Begić.

16-10-2014-07-mu-ze-akt-i

Grad Doboj, Općina Doboj Istok i Općina Doboj Jug obavezali su se da će obezbijediti tehničku dokumentaciju, regulisati imovinsko-pravne odnose, organizovati i pratiti realizaciju Projekta i obezbijediti stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini – Muftijstvo zeničko, kao učesnik u Projektu, na ime sufinansiranja Projekta uplatit će sredstva u iznosu od 50.000,00 KM (25.000,00 KM Grad Doboj, 15.000,00 KM Doboj Istok i 10.000,00 KM Doboj Jug). Navedena sredstva dodijeljena su iz Fonda Rijaseta IZ u BiH za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima.