Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički posjetio JU ''Dom Porodica''

 

Zenica, 08. 10. 2014. godine; Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u pratnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkice i sekretara Edina Kavazovića danas je posjetio JU ''Dom porodica'' Zenica, gdje se susreo sa direktorom gosp. Brankom Dilberom.

Navedena posjeta realizirana je u okviru bajramskih aktivnosti muftije zeničkog, a direktan povod bio je donacija kurbanskog mesa za potrebe štičenika JU ''Dom porodica'' Zenica.

Direktor gosp. Dilber upoznao je muftiju zeničkog o trenutnom stanju i aktivnostima JU ''Dom porodica'', zahvalio se muftiji na posjeti i donaciji kurbanskog mesa, ističući da se kurbanskim mesom koje doniraju muslimani u vrijeme Kurban-Bajrama podmiruju godišnje potrebe JU ''Dom porodica'' Zenica i Narodne kuhinje Zenica.

Nakon što se direktoru zahvalio na prijemu muftija zenički izrazio je spremnost na nastavak uspješne saradnje Islamske zajednice i JU ''Dom porodica'' Zenica, posebno kada je u pitanju edukacija štičenika Doma i angažman svšenika Islamskog pedagoškog fakulteta - Odsjek Socijalna pedagogija.

  • 00