Promo banner

A+ A A-

Prijedor: Bajramska posjeta starim i bolesnim osobama

 

Rukovodeći se hadisima Muhammeda a. s. u kojima se nalaže pažnja prema bolesnim i iznemoglima osobama, već nekoliko godina Medžlis IZ-e Prijedor i Medžlis IZ-e Kozarac zajedno organizuju posjetu bolesnim i starim osobama koje se nalaze u staračkim domovima i bolnicama.

Naime, Poslanik, s.a.v.a., je rekao: “Čovjek koji obilazi bolesnika hodi kroz Milost.” U drugoj predaji Poslanik, s.a.v.a., kaže: “Uzvišeni Allah će na Sudnjem danu reći: ‘O sine Ademov, razbolio Sam se ali Me ti nisi obišao!’ Upitat će: ‘O Gospodaru moj, kako da Te obiđem, a Ti si Gospodar svijetova?!’ Reći će: ‘Zar nisi znao da je taj i taj Moj rob bio bolestan, pa ga nisi obišao!? Zar nisi znao da kada ga odeš obići, da ćeš Mene naći kod njega!?’”

Sa nijjetom da i takve osobe osjete radost Kurban-bajrama i ove godine u utorak, 07. 10. 2014. g., glavni imam Medžlisa IZ Prijedor Husein ef. Velić i glavni imam Medžlisa IZ Kozarac Amir ef. Mahić posjetili su: Dom penzionera u Prijedoru, Centar za gerijatriju, Dom za stare osobe “Tara” i Opštu bolnicu u Prijedoru.

Ukupno je posjećeno oko 70 osoba kojima je upućena bajramska čestitka i dova Uzvišenom Allahu da ih izliječi i podari zdravlje.

  • 11

Husein ef. Velić