A+ A A-

Muftiju goraždanskog posjetili ministar Mašić i delegacija BPK-a

U utorak, 09. septembra 2014. godine, Ured muftije goraždanskog posjetila je delegacija koju su činili federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prim. dr. Emir Frašto, predsjedavajući Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Suad Došlo i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Azra Kuljuh, te grupa njihovih saradnika.

Posjeta je upriličena u zgradi Islamskog kulturno-obrazovnog centra „Sultan Mehmed Fatih II“ u Goraždu. Prilikom obilaska Centra muftija Remzija ef. Pitić upoznao je ministra Mašića i delegaciju Bosansko-podrinjskog kantona sa nekim od planova u vezi sa budućim radom ovog centra, te trenutnim aktivnostima koje se dešavaju u ovom objektu. Razgovarano je i o drugim aktivnostima, posebno onim u čijoj se realizaciju susreću institucije Islamske zajednice, te Federacije Bosne i Hercegovine i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prilikom ove posjete istaknuto je zadovoljstvo rastućom svijesti za potrebom međusobne saradnje institucija, te zajedničkim projektima koje ove institucije imaju, a sve sa ciljem obezbjeđenja boljih uvjeta za sve pripadnike uže i šire društvene zajednice, odnosno sve stanovnike države Bosne i Hercegovine.

Dženan Imamović

  • 0101