A+ A A-

Zajednička ikrar dova za hadžije s područja Muftijstva sarajevskog

U nedjelju, 07. septembra 2014. godine u sarajevskoj Istiklal džamiji proučena je zajednička dova za 487 hadžija sa područja Sarajevskog muftijstva.

Muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković upoznao je buduće hadžije sa petom islamskom dužnošću svakog muslimana te govorio o propisima vezanim za obrede hadža. Nakon muftije sarajevskog budućim hadžijama su se obratili i Izet ef. Čamdžić koordinator vodiča, te vodič ljekarske ekipe dr. Merim Omerbašić. Izet ef. je budućim hadžijama govorio o značaju odlaska na hadž svakog muslimana, a dr. Omerbašić je hadžijama uputio korisne savjete vezano za čuvanje zdravlja i fizičke spremnosti za hadžske obrede.

Na kraju se budućim hadžijama obratio i rukovodilac Ureda za hadž Nezim ef. Halilović – Muderis koji je govorio o planiranim aktivnostima tokom boravka naših hadžija u svetim gradovima Mekki i Medini te hadžije upoznao sa ovogodišnjim vodičima hadžija sa prostora Sarajevskog muftijstva. Nakon obraćanja rukovodioca Ureda za hadž, proučena je i zajednička ikrar dova ovogodišnjim hadžijama koju je proučio muftija Ljevaković.

Ove godine iz naše domovine put Mekke i Medine putuje 1225 budućih hadžija a ovogodišnji reisu-l-hudžadž je bivši banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić.

  • 0101