A+ A A-

Muftija zenički primio predstavnike SAHAF-a 2014.

U srijedu 03. 09. 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je predstavnike Organizacionog odbora Sarajevo halal sajma i foruma – SAHAF 2014. gosp. Salema Alibegovića i gosp. Kemala Keču.

03-09-2014-11-mu-ze-sah-1

Na sastanku se razgovaralo o saradnji u planiranim aktivnostima na organiziranju Sarajevo halal sajma i foruma – SAHAF 2014.

Muftija zenički zahvalio se predstavnicima Organizacionog odbora SAHAF-a 2014. na posjeti, te izrazio podršku i spremnost na promociju SAHAF-a, kao projekta od strateške važnosti za sve muslimane u našoj regiji.

Drugi međunarodni halal sajam i forum – SAHAF 2014. održat će se od 25. do 27. septembra 2014. godine u Centru Skenderija u Sarajevu.

Sahaf 2014. okupit će predstavnike halal industrije iz zemalja jugoistočne Europe kao i predstavnike halal industrije iz cijeloga svijeta. Primarni cilj je promoviranje halal proizvoda i usluga potrošačima regiona, te kreiranje poslovnih prilika za regionalnu halal industriju na tradicionalnim halal tržištima širom svijeta.

Potrošači, kupci, distributeri, dobavljači i drugi poslovni ljudi će imati priliku da na jednom mjestu steknu uvid u širok spektar halal proizvoda i usluga te da se upoznaju sa proizvođačima i saznaju više o certificiranim halal proizvodima, načinima proizvodnje i dostupnosti proizvoda.