Promo banner

A+ A A-

Delegacija IZ Bošnjaka u Austriji posjetila MIZ Goražde

U srijedu, 13.08. 2014. Godine, delegacija Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji posjetila je Medžlis Islamske zajednice Goražde. U delegaciji su bili predsjednik Esad ef. Memić, sekretar Hasudin Atanović, blagajnik Samir Redžepović i predsjednik džemata Dornbirn Edin Dragolj. Delegaciju je dočekao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Goražde Rasim ef. Džafić, a prilikom posjete je razgovarano o aktivnostima i projektima Medžlisa.

Delegacija je posjetila  Kajserija džamiju i novoizgrađeni Islamski kulturno-obrazovni centar ''Sultan Mehmed Fatih II'' u Goraždu.

U okviru posjete Goraždu obiđena je i lokacija za izgradnju džamije u džematu Obarak, kojom prilikom je uručena vrijedna donacija, što je rezultat sergije koja je za ove namjene prikupljena u džematima Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji.

Novčanim sredstvima je  potpomognuto i opremanje mekteba i vakufskog stana u džematu Vitkovići.

Glavni imam se zahvalio delegaciji i svim džematlijama Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji koji su učestvovali u prikupljanju novčanih sredstava.

U prethodnoj godini džemati Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji su pomogli obnovu Aladža-džamije u Foči i tako pokazali svoju veliku ljubav i brigu prema domovini, a posebno istočnoj Bosni, koja je pretrpjela velika razaranja u protekloj agresiji.

 

R.Č.

  • 0101