Promo banner

A+ A A-

Predavanje za studentice u Tuzli

18-08-2014-ammara-tuzlaKlub za studentice i djecu Asocijacije žena Medžlisa Tuzla, u subotu, 16. avgusta, organizovao je predavanja pjesnikinje Ammare Šabić-Langić. Prostorije novoizgrađenog Kulturno-obrazovnog centra Tušanj bile su male da ugoste sve one željne lijepe riječi i pozitivnog druženja. Tema ovog predavanje je bila mnogo korištena riječ studentskih rječnika, jedan od ključnih izraza u periodu studiranja – Ispit.

Ammara je na samo sebi svojstven način, jezikom književnice govorila na zadatu temu te periodično izazivala osmijehe i suze na licima prisutnih. Otvarala je vidike, govorila o važnosti dobrih priprema, promatrajući život i svaki djelić života kao zaseban ispit, a ujedno i pripremu za onaj završni koji će zasigurno doći, a čiji je termin samo Njemu znan. Uvažena Riječanka nije izostavila kazati da na završnom ispitu neće biti iznenađenja, dakako, bit će samo ono što je Uzvišeni Gospodar najavio; dakle pitanja znamo, preostaje da ih naučimo. Ono što je posebno zanimljivo jeste osvrt na islamske i imanske šarte, nešto što svaki musliman zna u svakom momentu „školski“ nabrojati, a u svom življenju zapostavlja i marginizira.

18-08-2014-ammara-tuzla-2

Prisutne nisu krile svoje zadovoljstvo te su izrazile želju da ubuduće prisustvuju ovakvim i sličnim događajima.

Evidentno je da je predavanje ispunilo svoju svrhu te se može okarakterizirati kao uspješna duhovnošću satkana subota u gradu na zrnu soli.

Armina Malkić