A+ A A-

Veliki odziv građana u akciji „Bajram za sve“

Udruženje „Život“ iz Bihaća već šestu godinu za redom u zadnjem vikendu mjeseca Ramazana organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Bajram za sve“, putem koje želi socijalno ugroženim građanima općine Bihać i Unsko-sanskog kantona omogućiti ljepše bajramske dane dodjelom humanitarnog paketa sa osnovnih životnim namirnicama. Posebno ističu želju da maloj djeci priušte dosta slatkiša kako bi i za njih bajram bio poseban dan.
Ovogodišnja akcija je realizovana 25. i 26.07.2014. godine. U akciji je učestvovalo 25 volontera i 6 vozača/vozila za transport. Volonteri Udruženja, ispred trgovačkih centara u gradu, sakupljali su dobrovoljne priloge u namirnicama koje građani doniraju za ovu akciju. Akcija se sprovodila u supermarketima: Adna, Robot, Interex, Neli, Bingo i Tuš. Od prikupljenih artikala napravljeno je 50 paketa. Vrijednost jednog paketa je u prosjeku oko 127 KM, što je sigurno značajna podrška onima kojima je i dostavljena.
Na osnovu spiskova iz Merhameta, Centra za socijalni rad Bihać i na osnovu vlastitih spiskova Udruženja koje formiraju na osnovu cjelgodišnjih humanitarnih aktivnosti, obradovano je 50 porodica sa humanitarnim paketima.
„Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim odzivom grtađana. Ovo je do sada najbolje realizovana akcija. S obzirom da su ovakve akcije stalne, da su iza nas velike vremenske nepogode  gdje su građani uzeli aktivno učešće u pomoći unesrećenim, smatrali smo da će ove godine odziv biti manji. Međutim, demantovali su nas humani ljudi iz našeg grada, koji su ponovo pokazali da su spremni pomoć uvijek i u svakoj prilici.“ – istakao je predsjednik udruženja „Život“ mr. Hajrudin Hodžić.
Humanitarni paketi su podijeljeni dan prije Ramazanskog bajrama u većini mjesnih zajednica općine Bihać.

  • 11