A+ A A-

Održana ''Večer Kur'ana'' u Vranduku

U okviru Vjersko-kulturne manifestacije ''Lastavica 2014.'', u petak, 01. augusta 2014. godine, u džamiji džemata Vranduk, u organizaciji Muftiluka zeničkog, održana je večer Kur'ana pod nazivom ''Čuvari Kur'ana'''.

Učesnici večeri Kur'ana u vrandučkoj džamiji bili su hafizi Muftiluka zeničkog: hfz. mr. Enes ef. Beganović, hfz. Sead ef. Šahinović, hfz. Amir ef. Kaknjo, hfz. Ishak ef. Efendić, hfz. Sulejman ef. Rafuna i hfz. Hidajet ef. Talić.

Program manifestacije realiziran je kroz učenje Kur'ana pomenutih hafiza, obraćanja dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdije Adilovića i muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića i dovu glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice.

Dekan Adilović i muftija zenički u svojim obraćanjima, između ostaloga, ukazali su na značaj učenja Kur'ana i življenja u skladu sa njegovim principima.

Večer Kur'ana u Vranduku dio je programa Manifestacije ''Lastavica 2014.'' koji se realizira od srijede 30. jula, kada je press konferencijom na zeničkoj musalli ova manifestacija zvanično otvorena. U okviru ''Lastavice 2014.'' organizirana je i promocija izdanja Centra za dijalog Vesatijja, u Domu BZK ''Preporod'' Zenica bit će organiziran kulturni program ''Priča o Bosni'', a centralni program Manifestacije planiran je u nedjelju 03. augusta na platou Lastavice, uz lastavičke poruke muftije zeničkog i muftije vojnog Hadis ef. Pašalića.

  • 11