A+ A A-

Još jedan nezaboravni iftar omladine na Trgu Bošnjaka u Welsu

 

I ove godine vrijedna omladina džemata u Welsu, Austrija, na jedinom Trgu Bosnjaka u svijetu, priredila je prelijep iftar za omladinu regiona, sa puno prijatnih iznenadjenja.

Referent džematske omladine, Sara Podojak, sa svojim timom: Amela Hero, Anesa Harbaš, Ilhana Isaković, Elifa Kurtović, Elif Kurtović, Alen Botić, Nejla Ikanović, Merima Nuhanović, Amel Hero, Ahmed Podojak, Asmir Musić, Elma Kurtović, Idriz Alekić i Admir Škrgić, je priredila nezaboravnu iftarsku većer kako za džematsku tako i za omladinu regiona.

Naime, na iftarskoj večeri se je okupilo preko 150 omladinaca i omladinki, gotovo iz svih džemata Gornje Austrije ali i iz drugih austrijskih pokrajina: Innsbruck, Salzburg, Wien, Gmunden, Vöcklabruck, Linz, Enns, Braunau, Ried i Steyr.

Pored izvrsnog iftara, program te večeri je bio raznovrstan. Nakon uvodnog i pozdravnog obraćanja Sare Podojak, referentice džematske omladine, omladini se je sa kratkim i interesantnim predavanjem, obratio imam dzemata Hafiz Senad Podojak.

Ovu iftarsku večer su ukrasili različiti štandovi: stand sa knjigama, štand sa srebrnim nakitom, štand za bojenje ruku kanom, štand sa čokoladnom fontanom, štand sa bosanskom kahvom i turskim čajem, te štand sa nargilom. Uz lijep razgovor i atmosveru, omladina je prilazila štandovima koji su za njih bili interesantni. Veoma lijepo iznenadjenje za omladinu, veoma lijepa ideja!

Druzenje pmladine se je nakon klanjanog teravih namaza nastavilo do sehura.

Ova lijepa večer, će se pamtiti po rekordnom broju posjetilaca, kao i interesantnom sadržaju programa.

Svoj ovoj lijepoj atmosferi iftarske večeri, pored zamora i nasmijanih lica, vidno zadovolje omladine, najljepšem ugođaju doprinio je naš trg, Trg Bošnjaka, na kojem se pored austrijske, EU vijori i nasa bosanska zastava.

  • 00