A+ A A-

Žepa: Zajednički iftar i prezentacija idejnog rješenja projekta memorijalnog centra

U petak, 25. jula Medžlis IZ Žepa je organizirao zajednički iftar i prezentaciju idejnog rješenja projekta memorijalnog centra za žrtve genocida u Žepi.

Pozivu Medžlisa IZ Žepa na zajednički iftar odazvao se veliki broj žepljaka i prijatelja Žepe. Džamija u Žepi je bila premala da primi oko četiri stotine onih koji su došli da jednu ramazansku noć provedu u Žepi i da pogledaju prezentaciju idejnog rješenja projekta memorijalnog centra "Avdo Palić". Pored ostalih, iftaru i prezentaciji su prisustvovali: zamjenik Reisu-l-uleme IZ u BIH Husejn ef. Smajić, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, supruga komandanta odbrane Žepe Avde Palića gospođa Esma Palić, ministar za raseljena lica i izbjeglice u Vladi FBIH Adil Osmanović, potpredsjednik narodne skupštine RS-a Ramiz Salkić, direktor TIKA-e za BIH, bivši muftija goraždanski Hamed ef. Efendić, profesori sa Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Dževad Hodžić i dr. Zehra Alispahić, glavni urednik lista Preporod mr. Meho Šljivo, direktor RABITE u BIH i mnogi drugi nama dragi gosti.

Poslije iftara se program nastavio prezentacijom idejnog rješenja projekta memorijalnog centra za žrtve genocida u Žepi. Program je vodio gospodin Muharem Osmić, ilahije učili Ilma Karahmet i Abdussamed Šljivar, a nakon prezentacije prisutnima su se obratili: glavni imam u Medžlisu IZ Žepa Edin ef. Šljivar, ministar Adil Osmanović, muftija Remzija ef. Pitić, potpredsjednik NS RS-a Ramiz Salkić, i na kraju izaslani Reisu-l-uleme IZ u BIH zamjenik Reisa Husejn ef. Smajić. Svi gosti su u svojim obračanjima obečali snažnu podršku u izgradnji memorijalnog centra za žrtve genocida u Žepi.

Ova prelijepa noć se završila klanjanjem teravih namaza.

  • 0101