A+ A A-

Tuzla: Noć Kadr sijala od nura uz ibadete do sehura

U povodu obilježavanja odabrane noći Lejletu-l-Kadr, noći kada je počela objava Kur'ana Poslaniku Muhammedu (a.s.), poslije teravih-namaza, zajedničkih namaza, organizovani su prigodni programi u svim džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Centralna svečanost u Tuzli održala se u najvećoj džamiji na području Medžlisa, džamiji Kralj Abdullah. Vjernicima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, hafiz Ahmed-ef. Huskanović . U svojoj prigodnoj besjedi hafiz Huskanović je istakao važnosti ove noći, noći koja je odabrana za sve ljude.

Harem kao i unutrašnjost džamije Kralj Abdullah sinoć je bila ispunjenima vjernicima svih starosnih dobi koji su odlučili ovu noć provesti u ibadetu u ovoj džamiji. Sličan prizor je bio i u Turalibegovoj džamiji ali i drugim džamijama u Tuzli.

U prepunim džamijama i mesdžidima na području Medžlisa Tuzla, namazima, učenjem Kur'ana i prigodnim vjerskim programima obilježena je najodabranija noć - Lejletu-l-Kadr. Programi su okončani zajedničkim kaderskim dovama.

  • 0101

(www.miztuzla.com)