A+ A A-

Ramazanske aktivnosti Omladinskog udruženja Karađoz-beg

I posljednjeg ponedjeljka u mjesecu ramazanu Omladinsko udruženje "Karađoz-beg" priredilo je predavanje, noćni namaz, druženje i zajednički sehur za mladost našeg grada i obližnjih mjesta.

Kao i prethodnih puta, i ovog su se članovi pomenutog udruženja, na čelu sa vrijednim Arnel ef. Demirovićem, potrudili da i ovo druženje protekne u lijepoj i prijatnoj atmosferi.

Predviđene aktivnosti otpočele su petnaestak minuta prije ponoći, najprije klanjanjem noćnog namaza, kojeg su ovog ponedjeljka predvodili: Džemal ef. Fišek, predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka Švicarske i Lihteštajna, prof. Ilham ef. Puce, v.d. glavnog imama Medžlisa IZ Mostar, Said ef. Vrce i Arnel ef. Demirović.

Predavanje je u nizu dosadašnjih druženja održao prof. Ilham ef. Puce, koji je govorio o blagodatima kojima nas Uzvišeni Allah svakodnevno daruje, te istakao njihov značaj u našim životima. Napomenuo je kako trebamo biti svjesni tih blagodati i zahvalni Gospodaru na njima, jer mnogi dosta blagodati koje mi imamo i nemaju priliku koristiti. Posebno se osvrnuo na blagodati vremena i imetka u životima muslimana. Trebamo korisno iskoristiti svoje vrijeme i nakon ramazana biti u duhu vjere, ali i biti zahvalni na darovima imetka, hrane, kojom nas Allah, dž.š., daruje, poručio je prof. Puce.

Dovu je, nakon klanjanja noćnog namaza, proučio Arnel ef. Demirović, a potom je otpočelo druženje velikog broja mladih, okupljenih u Karađoz-begovoj džamiji, te i zajednički sehur, kojem su i ovog puta priređivači bili dobronamjerni ljudi, džematlije, koje su htjele dio svog imetka darovati u korisne svrhe, zarad zadovoljstva Uzvišenog.

Bila su to lijepa i korisna ramazanska druženja omladine u Karađoz-begovom vakufu svakog ponedjeljka u mjesecu ramazanu, za što molimo Uzvišenog da organizatore i sve one koji su im prisustvovali nagradi Svojom najljepšom nagradom i upiše u dobra djela, koja će naći na Sudnjem danu!

{galllery}galerija/26-03-rak-akt-ud-kb-most-07-2014{/gallery}