A+ A A-

Omladinski iftar u Maglaju

Omladinski krug Islamskog centra u Hanovima u subotu, 19. jula 2014. godine, odlučio se da umjesto  tradicionalnog iftara i omladinskog sijela kojeg organizira već od 2009. godine u Islamskom centru Hanovi, u znak solidarnosti, suosjećajnosti i merhameta sa omladinom iz Maglaja (jedan od gradova koji je bio na meti nedavnih poplava), organizira zajednički iftar u Maglaju. Medžlis Islamske zajednice Visoko također je uključen u ovu akciju, kao i mnogi pojedinci iz okoline. Nakon ikindije namaza ispred islamskog centra u subotu 50-ak momaka i djevojaka iz područja Moštra i Visokog zaputili su se u Maglaj na iftar, gdje ih je očekivalo 100-ak omladine iz Maglaja.

Iftar je bio upriličen ispred nove gradske 'Vali Recep Yazicioglu' džamije, tom prilikom mladima se obratio Nevres ef. Hodžić, imam pomenute džamije, koji je prisutne ukratko upoznao sa sadržajima i aktivnostima, o štetama nakon poplave koja nije mogla zaobići ovu džamiju, te se ujedno  i zahvalio oko organizovanja iftara i dolasku naše omladine u Maglaj. Također poslije klanjanja teravih namaza hfz. Hidajet ef. Talić, imam Kuršumlija džamije obratio se omladini, gdje je Omladinski krug islamskog centra Hanovi pohvalio i zahvalio se i dodao kako su oni bili među prvim konvojima koji su donijeli hranu i odjeću u Maglaj.

Sve je proteklo hajirli i u najboljem redu i miru. Smatrali smo da u ovom mjesecu razumijevanja, rahmeta i ljepote, sredstva od „našeg iftara i sijela“ najispravnije bi bilo odvojiti za izmamljivanje  nekoliko sati osmijeha na licima maglajske omladine. Molimo dragog Boga da nas obaspe svojom nagradom i rahmetom, a sve koji su na bilo kakav način učestvovali u organizaciji da dragi Allah počasti iz svog  obilja.

  • 0101