A+ A A-

Muftija Kozlić posjetio prnjavorski džemat Konjuhovci

U nedjelju, 20. Jula, 2014. godine muftija banjalučki dr. Osman Kozlić boravio je u posjeti džematu Konjuhovci, MIZ Prnjavor. U okviru posjete, muftija je u navedenom džematu prisustvovao džematskom iftaru, klanjao teraviju i održao predavanje.

22-04-muft-bl-pos-k-prnj-07-2014-1

Također, iftaru je prisustvovala i delegacija Muftijstva zeničkog na čelu sa uvaženim muftijom mr. Ejub-ef. Dautovićem. Pored muftije zeničkog, delegaciju su činili: prof. dr. Zuhdija Adilović, dekan IPF u Zenici, mr. Jakub-ef. Salkića, glavni imam MIZ Zenica i privrednik Edin Beganović.

Admir-ef. Džaja, imam u Konjuhovcima, Fikret-ef. Čelenka, glavni imam MIZ Prnjavor i g. Lokman Iriškić, predsjednik MIZ Prnjavor u svojstvu domaćina su se pobrinili da ova mubarek ramazanska noć ima posebnu ćar u Prnjavoru, jer su gosti klanjali teravije i održali predavanja u prnjavorskim džematima: muftija zenički u Gradskom džematu, dekan IPF u Zenici u džematu Lišnja i glavni imam MIZ Zenica u džematu Puraći.

Muftija banjalučki se ovom prilikom zahvalio gotima na posjeti MIZ Prnjavor i Muftijstvu banjalučkom, kao i na pomoći koju je Muftijstvo zeničko pružalo Muftijstvu banjalučkom s molbom Allahu, dželle šanuhu, da im učinjena dobra djela ukabuli i u sevab upiše.