A+ A A-

Tradicionalni iftar u Ljubljani za ljubljansku džamiju

U subotu, 19. jula 2014., u džematu Ljubljana je organiziran četvrti donatorski iftar za izgradnju džamije u Ljubljani kojeg organizira Izvršni odbor džemata Ljubljana.

22-03-zaj-ift-ljub-07-2014-1

Iftar je organiziran četvrtu godinu zaredom, na  kome se uz iftar i druženje učini  hajir u obliku trajne sadake u cilju pomoći izgradnje džamije u Ljubljani.  Bez obzira ne tešku ekonomsku krizu donatorskom iftru je prisustvovalo 140 postača koji su donirali sredstva za izgradnju džamije.

Iftaru je prisustvovao i Ljubljanski muftija dr. Nedžad Grabus sa svojim saradnicima. Iftaru je prisustvovao i mr. hfz. Aziz Alili, glavni imam Zagrebačke džamije, koji nesebično podržava aktivnosti u Islamskoj zajednici u Republici Sloveniji.

Nakon proučenog odlomka iz Kur'ana hfz. Aziza Alilija i uvodnih riječi imama Senad Karišika  koji se zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovaj iftar organizira, prisutnima se obratio muftija dr. Nedžad Grabus. Prisutne je upoznao sa radovima na džamiji i istaknuo da su mu u radu inspiracija upravo vjernici koji nesebično pomažu izgradnji džamije u Ljubljani. Posebno je pohvalio rad imama Senada Karišika koji nesebično ulaže energiju u projekat izgradnje džamije u Ljubljani od svoga dolaska u Sloveniju 2008. godime. Stoga mu se muftija Grabus zahvalio za predan rad i preporučio da nastavi sa aktivnostima koje provodi u džematu Ljubljana.

Učenjem ilahija i kasida druženje je uljepšao imam Emin Yilmaz.

Molimo Uzvišenog Allaha da svima koji donirali sredstva za izgradnju džamije u Ljubljani spusti svoju milost i bereket u porodici i  poslu.

(www.islamska-zajednica.si)