Promo banner

A+ A A-

Muftija Abdibegović posjetio Goraždansko muftijstvo

U subotu, 19.jula 2014.godine, muftija mr. Nusret ef. Abdibegović je u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a u okviru posjete medžlisima Islamske zajednice sa prostora Muftijstva goraždanskog,  posjetio Foču. Tom prilikom zajedno sa muftijom goraždanskim Remzijom ef. Pitićem obišao je lokalitet Aladža džamije, džamije Mehmed-paše Kukavice te Carevu džamiju nakon čega su muftije prisustvovali prvoj mukabeli nakon agresije u Atik Ali-pašinoj džamiji na Musluku u Foči.

Muftija Abdibegović je istakao da su Islamska zajednica i njen vrhovni poglavar Reisu-l-ulema uz svoje povratnike i povratničke džemate, te da će nastojati da ovakve posjete od strane predstavnika Islamske zajednice u budućnosti budu što češće.

Pohvalio je rad Muftije goraždanskog i njegovu želju da poboljšta uslove u kojim rade imami u manjem bosansko-hercegovačkom entitetu. Također, pohvalio je i v.d. glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Foča Faruka ef. Džankića, predsjednika medžlisa Salema ef. Ćemu i imame Medžlisa Islamske zajednice Foča za hrabrost i ustrajnost u njihovom radu.

U okviru posjete prostoru Muftijstva goraždanskog muftija Abdibegović posjetio je Šudžaudinovu džamiju i Medžlis Islamske zajednice Rogatica, prisustvovao iftaru sa imamima, vjeroučiteljima, te predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora Medžlisa Islamske zajednice Goražde, zajedničkim iftarima koje su organizirali u mjestu Omeragići Medžlis Islamske zajednice Višegrad, a u džamiji Kara Mustafe-paše Sokolovića Medžlis Islamske zajednice Rudo,  klanjao jaciju i teravih namaz u Turhan Emin-begovoj džamiji u Ustikolini, Kara Mustafa–pašinoj džamiju u Rudom i višegradskom džematu Omeragići, te održao hutubu u Kajserija džamiji u Goraždu.

Dženan ef. Imamović i Faruk ef. Džankić

  • 20140717_17223320140717_172233