A+ A A-

Mladi Mostarci na iftaru u Fazlagića Kuli

Gacko 21.7. 2014. -  Tridesetak aktivista  Info-servisa Medžlisa Islamske radost iftara podijelilo je sinoć sa povratnicima u Fazlagića Kuli

21-12-oml-ift-gac-07-2014-1

 

Nakon zajedničkog iftara kojeg su spremili mještani, mostarska omladina je tamošnjem stanovništvu uzvratila je sa 20 ramazanskih paketa. Riječi dobrodošlice mladim Mostarcima uputio je glavni imam Sadet ef. Bilalić: "Hvala Vam sto ste večeras ovdje uz nas. Vi ste generacija koja gradi našu budućnost. U ovoj zemlji se mora izgrađivati generacija koja će na čovjeka prije svega gledati kao na pripadnika ljudska zajednice bez obzira kako se on zvao ili kojoj vjeri pripadao."  

Uz aktiviste Info servisa u posjeti Gacku boravio je i Ilham ef. Puce v.d. glavnog imama Medžlisa IZ Mostar koji je u kratkom obraćanju naglasio da na ovaj način mladi Mostara daju podršku povratnicima i poručuju im da ih nisu zaboravili. Mi smo vam večeras pripremili i jednu skromnu pomoć koja će vam nadamo se biti od koristi. Neka to bude jedan vid podrške vama i čin zahvalnosti što ste nas ovako lijepo ugostili večeras u Fazlagića Kuli“, kazao je ef. Puce.