A+ A A-

Radio BIR uručio donaciju porodicama u Maglaju

Predstavnici radija BIR na čelu sa gosp. Muhamedom Halilovićem, vršiocem dužnosti direktora radija BIR, protekle su sedmice posjetili poplavljena područja u Maglaju, gdje su uručili donaciju porodicama čija je imovina nastradala u posljednjim poplavama koje su pogodile našu zemlju. Vodeći se idejom podsticanja na dobro i činjenje dobrih djela od početka svoga postojanja, radio BIR je i ovoga puta pokazao osjećaj za solidarnost sa našim narodom realizirajući ovu plemenitu ideju.

15-06-don-rad-bir-mag-07-2014-1

Sredstva koja su prvobitno bila namijenjena za organizovanje tradicionalnog iftara kojeg radio BIR organizuje svake godine za svoje poslovne partnere i prijatelje, ovoga ramazana su preusmjerena za kupovinu tri veš-mašine kao pomoć nastradalim porodicama u poplavljenim područjima u Maglaju. Veš-mašine su uručene Damiru Mačkoviću, Nihadu i Sadeti Bašić i Sandri Delić, čije su kuće nastradale u poplavama.

Ovim porodicama veš-mašine je uručio v.d. direktora radija BIR gosp. Muhamed Halilović. „Radio BIR, kao radio Islamske zajednice je od svog samog početka istrajan na putu dobra. Tako smo u ovom ramazanu, razmatrajući i planirajući naše aktivnosti došli do stavke da planiramo tradicionalni iftar koji Radio organizuje za svoje prijatelje i poslovne saradnike. Razmatrajući tu ideju, došli smo do zaključka da iftar ove godine ne održimo, već da ta sredstva namijenjena za organizaciju i održavanje iftara preusmjerimo  za pomoć ljudima u poplavljenim područjima. Tu smo ideju realizirali u ovim danima mubarek ramazana. Kupili smo tri veš-mašine koje smo preko Kriznog štaba u Maglaju uručili onim porodicama, za koje je Krizni štab smatrao da su potrebne, kazao je Halilović.

Nadamo se da će ova donacija biti podstrek i mnogim drugim pojedincima i privrednim subjektima da pomognu onima kojima je pomoć potrebna, jer se priča o poplavljenim područjima i nastradalim porodicama ovdje ne završava, nego i dalje traje. Pomoći možete i vi.

Mirsad O.

(www.bir.ba)