A+ A A-

Iftar i tevhid pred duše srebreničkih žrtava

U organizaciji Američkog islamskog centra (porodice Duratovići, Smajlović, Maksumić, Salčinović i Ahmić) i Udruženja Srebreničana u Čikagu, 11. Jula, u petak 2014, uprličen je iftar i proučen tevhid šehidima kako Srebrenice tako i cijele BiH. Lijepo i veličanstveno je bilo slušati učenje tevhida koji je vodio imam AIC-a Dr.Senad-ef. Agić uz harmoničnu pratnju na stotine džematlija koji su svojim prisustvom i učenjem doprinijeli značaju obilježavanja i sjećanja na nedužno stradale žrtve 11-og jula.

Prije nego što je imam proučio dovu, ovaj tevhid su svojim umilnim glasovima uljepšali najmlađi članovi, budućnost i svjetlost našeg džemata, jedanaestogodišnjaci Aldin Salčinović, Omar Rašidagić i Kenan Hubjer. Lijepo ih je bilo i slušati i gledati, jer su zaista primjeri kako se sjetiti vršnjaka stradalih u ovom stravičnom genocidu i najdostojanstveniji način im dostaviti hediju.

Nakon teravih-namaza upućena je dova za mir u svijetu, posebno za mir naše braće i sestara u Palestini, Siriji, Iraku, Burmi….

N.A.

  • 0101