A+ A A-

Zajednički iftar u Domu Oružanih snaga BiH

Po Planu ramazanskih aktivnosti Ured vojnog muftije je, pod pokroviteljstvom ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića, 09.07.2014. godine, organizovao iftar u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na iftaru su prisustvovali pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici Islamske zajednice u BiH, predstavnici međunarodne zajednice u BiH, Komande EUFOR-a u BiH i NATO Štaba u Sarajevu, na čelu sa generalom Kristoferom Petijem, predstavnici crkava i vjerskih zajednica, penzionisani generali Armije R. BiH i OS BiH, budući mladi oficiri OS BiH, kao i drugi brojni gosti i zvanice.

U ugodnom iftarskom ambijentu i uz tradicionalni iftarski program, dobrodošlicu prisutnim gostima iskazao je novoizabrani vojni muftija Hadis ef. Pašalić, a posebnu dobrodošlicu iskazao je mladim oficirima OS BiH. On je naglasio da su nam Božijim dobrima darovane mnoge radosti a jedna od njih jeste kad postač u iftarsko vrijeme prekida svoj post okružen prijateljima i dragim ljudima. Također, u svom obraćanju je rekao da trebamo pozivati na dobro i bogobojaznost a ne na grijeh, te da se natječemo u činjenju dobrih dijela.

U sklopu iftarskog druženja ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić se sastao s budućim mladim oficirima OS BiH, te izrazio svoje zadovoljstvo njihovim prisustvom i naglasio da je izrazito ponosan na njih. U razgovoru s Ministrom su prenijeli svoja dosadašnja iskustva, a Ministar odbrane BiH im je poželio mnogo uspjeha u narednom periodu.

Na kraju se još jednom zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali ovo druženje. Tradicionalno iftarsko druženje završeno je zajedničkim klanjanjem teravih namaza u prostorijama Doma OS BiH.

  • 0101

(www.mod.gov.ba)