A+ A A-

U septembru otvaranje Vakufsko-administrativnog centra u Kiseljaku

U srijedu, 02. jula 2014. godine, direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je u radnu posjetu predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak  Admira Ćehu. Tema razgovora bila je završetak radova na projektu Vakufsko – administrativnog  centra, iznalaženje sredstava za njegov dovršetak i mogućnost svečanog otvorenja u septembru u sklopu nastavka manifestacije „Dani vakufa 2014“.

04-dir-vd-pos-kis-07-2014

U izgradnji vakufsko-poslovnog centra Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak  učestvuju brojni vakifi sa područja Općine Kiseljak kao i vakifi susjednih mjesta.

Cilj kojeg MIZ Kiseljak želi postići  realizacijom ovog projekta je stvaranje boljih radnih uslova, obogaćivanje vjerskih, kulturnih i edukativnih sadržaja na ovom prostoru. U okviru ovog objekta pored službenih prostorija Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak predviđene su između ostalog i prostorije za predškolsko obrazovanje najmlađih stanovnika Kiseljaka. Objekat se nalazi u dvorištu Čaršijske džamije u Kiseljaku, neposredno uz glavnu saobraćajnicu. Ukupna vrijednost projekta je 450.000 KM.

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak sa ovim projektom može poslužiti za primjer jačanja institucija vakufa i oslanjanja na vlastite snage u njegovoj realizaciji.