A+ A A-

Iftar istanbulske općine Bayrampaşa u Goraždu

U četvrtak, 03. jula 2014. godine, konvoj istanbulske općine Bayrampaşa ''Bratstvo ne poznaje granice'' (Bayrampaşa Belediyesi Kardeşlik sınır tanımaz konvoyu) zaustavio se i u Goraždu.

zaj-ift-gor-07-2014-1

Uz podršku Muftijstva goraždanskog, Medžlisa Islamske zajednice Goražde i Općine Goražde gosti iz Republike Turske na platou ispred Kayserija džamije  i Islamskog kulturno-obrazovnog centra ''Sultan Mehmed Fatih II'' u Goraždu organizirali su iftar za oko dvije hiljade postača.

Dobro opremljen ovaj konvoj sastojao se od više od sedamdeset osoba zaduženih za različite aktivnosti pripreme i serviranja iftara, te kulturno-umjetnički program koji je pratio iftar. Pored osoblja koje putuje u dva autobusa i jednom manjem vozilu, konvoj su činila i tri velika kamiona, jedan kao pokretna kuhinja, drugi sa stolovima, stolicama i drugom potrebnom opremom, a treći kao pokretna scena.

Iftarski program, pored lokalnih medija, pratile su i dvije turske televizije direktnim uključivanjem u svoj program.

Iftaru je prisustvovao veliki broj postača i skoro da nije ostalo niti jedno slobodno mjesto. Pored predstavnika općine Bayrampaşa, iftaru su prisustvovali i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić i načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović.

Općina Bayrampaşa i ranijih godina organizirala je zajednički iftar u Goraždu, a svoju posjetu i aktivnosti u Goraždu najavila je i za predstojeći period.

Dženan Imamović