A+ A A-

Muftija sarajevski posjetio Olovo

Četvrtog dana ramazana, u utorak, 01. jula 2014. godine, u zvaničnoj posjeti MIZ Olovu boravio je sarajevski muftija prof. dr. Enes ef. Ljevaković sa saradnicima, glavnim imamima MIZ Visoko Ibrahim ef. Hadžićem i MIZ Vareš Sadžid ef. Ramićem. U delegaciji su bili savjetnik za vjerska pitanja pri Ambasadi Republike Turske u Sarajevu g-din Hasan Atli, te njegov pomoćnik Muharem Džam.

MIZ Olovo je organizovao proširenu svečanu sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj su kraće ekspoze podnije predsjednik medžlisa h. Osman Gurda i glavni imam Esad ef. Pepić. Oni su prisutne upoznali sa stanjem, infrastrukturom, finansijama kao i sa perspektivom i problemima Medžlisa Islamske zajednice Olovo.

Na svečanoj sjednici obratio se sarajevsko muftija prof. dr. Enes ef. Ljevaković, koji je izrasio zadovoljstvo što prisustvuje svečanoj sjednici, te naglasio da MIZ Olovo spade u red manjih medžlisa, koji se trudi raditi dobre stvari. Naglasi je zadovoljstvo odnosima unutar medžlisa kao I obradovan je informacijom da je medžlis dao fokus na izgradnji čaršijske džamije u centru grada, završetak džamije u Olovskim Lukama i stavljanje u funkciju u punom kapacitetu.

Na svečanoj sjednici muftija Hasan Atli je prisutnim kazao “ u razgovoru sa gradonačelnikom olovske bratske općine Kiršehir  rekao nam je da će oni ako Bog da uz Kiršehir džamiju graditi  islamsko-kulturno edukativni kompleks Ahi Evran u Olovu.

Nakon iftara Muftija sarajevsko prisustvovao je teravih namazu u džamiji u Gornjem Olovu, gdje se obratio prisutnima prigodnim vaz-i nasihatom. Teravih namaz predvodio je hafiz Mahmut Dilek iz bratskog grada Kiršehira.  Ibrahim ef. Hadžić održao je vaz u  mesdžidu na Musićima a  Sadžid ef. Ramić u džamiji u Olovskim Lukama.

Esad Pepić

  • 0101