A+ A A-

Sjednica Savjeta Muftijstva travničkog

U utorak, 01. jula 2014. godine, u Travniku je održana 76. redovna sjednica Savjeta Muftiluka travničkog kojom je predsjedavao muftija dr. Ahmed-ef. Adilović. Sjednica koja je bila planirana prije ramazana, ali je zbog preseljenja na ahiret muftijinog babe pomjerena za 1. juni, počela je u 18:30 h. Na sjednici je podnesen izvještaj o rezultatima mektebskog i takmičenja iz vjeronauke, kao i izvještaj o poduzetim i urađenim aktivnostima medžlisa u vezi sa katastrofalnim poplavama koje su zahvatile našu zemlju u maju. Analizirana je i ovogodišnja manifestacija "504. Dani Ajvatovice", uz konstataciju da su sve aktivnosti i sadržaji protekli bez problema. Za uspjeh i dosadašnju afirmaciju ove manifestacije izrečene su pohvale na račun Organizacionog odbora na čelu sa donedavnim muftijom travničkim mr. Nusret-ef. Abdibegovićem.

03-sjed-sav-mu-tra-07-2014-1

S obzirom da je nastupio mjesec ramazan gl. imami su informisali muftiju da su predramazanske pripreme izvršene na vrijeme, te da se aktivnosti u mjesecu ramazanu odvijaju po planu. Nakon toga muftija je upoznao članove Savjeta sa zaključcima sa sjednica Rijaseta koje su održane 26. juna u Sarajevu, a zatim je bilo riječi o objektima koji se grade na području Muftiluka, plaćama imama, te o izradi strateškog plana razvoja.

Nakon završetka sjednice direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić upriličio je iftar za članove Savjeta na Plavoj vodi.