A+ A A-

Muftija mostarski i profesori Karađoz-begove medrese posjetili Konjic

U srijedu, 2.7.2014.godine Medžlis Islamske zajednice Konjic posjetili su muftija mostarski Salem ef. Dedović, direktor hafiz Aid ef. Tuleg i profesori Karađozbegove medrese u Mostaru: hafiz Armin Abaza i Harun Macić.

03-mu-mo-pos-konjic-03-07-2014-1

Nakon zajedničkog iftara s imama Medžlisa IZ-e Konjic, muftija mostarski se obratio vjernicima u novoj gradskoj džamiji u Konjicu ukazujući na izvanrednost ramazanskog vremena i fadileta ovog mjeseca  koji su između ostalog prilika da milost Božiju koja se izlijeva na nas osjetimo u svom srcu i u svom međusobnom suodnosu. Hafiz Aid ef. Tulek se obratio vjernicima u Tekijskoj džamiji, hafiz Armin Abaza se obratio vjernicima u Repovačkoj džamiji a profesor Harun Macić je predavanje održao u Vardačkoj džamiji u Konjicu.

Prilikom posjete Konjicu muftija Dedović i profesori su obišli i novu gradsku džamiju u Konjicu u kojoj su klanjali i akšam namaz.

Obraćanje muftije mostarskog vjernicima u novoj gradskoj džamiji možete poslušati i u radio-emisiji "Svijetli putevi islama" koja se emituje putem Radio Konjica u četvrtak 3.7.2014.g. od 12-13 sati.

(www.muftijstvo-mostarsko.ba)