A+ A A-

Večer Kur'ana u Konjicu

U nedjelju, 22. juna 2014. godine u ljetnom kinu Društvenog doma u Konjicu nakon klanjanja akšam-namaza održana je  tradicionalna manifestacija "VEČER KUR'ANA".

Na ovoj manifestaciji učestovali su učači Kur'ana iz Turske, Njemačke, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine: Yusuf Yildiz, Abdullah Šakiri, hafiz Fatih Kaya, hafiz Faruk Yazar, hafiz Nesim Bajrami, Sedat Bekiri i Omar Nuhić.

U okviru programa okupljenima se obratio i Redžo ef. Muhibić v.d. glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic koji je između ostalog kazao: "Čuvanje Kur'ana svoje sveto povjesno utemeljenje ima prvenstveno u ajetu u kojem Uzvišeni Gospodar jamči da će do kraja ovog svijeta sačuvati Kur'an,a.š.: "Zaista ga Mi objavljujemo i mi ga pouzdano čuvamo (Mi ćemo nad njim bdjeti)" Allah dž.š. također kaže: "Kada se uči Kur'an, pažljivo slušajte i šutite, ne bi ste li stekli Allahovu milost."

Poslanik, a.s., je podsticao na učenje Kur'ana a.š. Kako je preneseno u jednom hadisu on kaže: Najbolji među vama su oni koji uče Kur'an, i druge njemu podučavaju.""

Na kraju svog obraćanja Redžo efendija je uputio dovu u kojoj je zamolio Uzvišenog Allaha da nas sve blagoslovi u ovim danima i podari nam da dočekamo mubarek mjesec ramazan uz čestitke vjernicima: Ramazan šerif mubarek olsun.

E.B./Foto: Vehid Šišić

  • redzo-vecer-kuranaredzo-vecer-kurana