A+ A A-

U Kiseljaku održana manifestacija „U susret Ramazanu“

Medžlis islamske zajednice Kiseljak, Udruženje 'Ilmijje, je i ove godine priredilo predramazansku manifestaciju  „U susret Ramazanu“. Manifestacija je kulturno – vjerskog sadržaja i održana je u petak, 20.06.2014. godine u 20:00h u dvorani Srednje škole u Kiseljaku.

100-man-kis-06-2014-1

Manifestacija je počela učenjem odlomka iz sure Ez-zumer, koje je proučio Mustafa ef. Pašić, imam džemata Duhri.

Učešće u manifestaciji je uzeo hor imama Medžlisa islamske zajednice Kiseljak. Svojim talentom, ovu manifestaciju je ukrasila i uspješna Ilma Karahmet, sa izvedbom nekoliko prelijepih ilahija na bosanskom i turskom jeziku, kao i Abdusamed Šljivar, učenik Gazi husrev begove medrese u Sarajevu.

Kulturno – umjetničko društvo Kiseljak je uzelo učešće sa svojom izvedbom, a specijalni gost ove večeri je bio Armin Muzaferija, koji je zaista naš iskreni prijatelj i velika podrška i ove, kao i prethodnih godina.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, Emir ef. Pajt, se obratio, uputio čestitke povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, istakavši da je ova manifestacija poklon svim muslimanima Medžlisa islamske zajednice Kiseljak za Ramazan. Na kraju se zahvalio Općini Kiseljak na finansijskoj podršci u ovoj organizaciji, na ćelu sa gosp. Mladenom Mišurić – Ramljak.

Svim muslimanima Ramazan šerif mubarek olsun!

M.B.