A+ A A-

Održana sjednica Savjeta muftije bihaćkog

U Bihaću je 17.06.2014. godine održana sjednica Savjeta muftije bihaćkog na kojoj su pored glavnih imama bili prisutni i predsjednici aktiva predavača vjeronauke iz općina Unsko-sanskog kantona. Razlog je što se taj dan održala javna rasprava o Pravilniku o provođenju takmičenja iz islamske vjeronauke. Nakon provedene rasprave usvojeni su i određeni prijedlozi koji će biti proslijeđeni vjersko-prosvjetnoj službi na daljnje razmatranje. Ovom prilikom je iskazano i zadovoljstvo statusom vjeronauke na području US kantona što je plod uspješnih kontakata sa predstavnicima ministarstva obrazovanja i Pedagoškog zavoda i zalaganja muftije bihaćkog Hasan-ef. Makića.

sjed-sav-mu-bih-06-2014-2

 Na sjednici se raspravljalo i o pripremama za ramazan kao i o poduzetim aktivnostima na sanaciji šteta na područjima pogođenim poplavama.

Istaknuto je i da su mnogi džemati i medžlisi dali svoj veliki doprinos kako bi situacija u pogođenim područjima bila olakšana.

 Za koordinatora ramazanskog programa i emisije 'Zore Allahove milosti' koja je već dugi niz godina u programu RTV US kantona imenovan je Mensur-ef. Ćehić.  

Muftija bihaćki Hasan-ef. Makić je na kraju čestitao nadolazeći mubarek mjesec ramazan uz želju i molbu dragom Bogu da ga se provede u sreći i radosti. 

sjed-sav-mu-bih-06-2014-1