A+ A A-

Zenica: Pomoć Šerićima stigla i iz Gornjeg Vakufa

 

MIZ Gornji Vakuf i Humanitarna organizacije „Mladi mjesec“ Gornji Vakuf-Uskoplje su 08. juna 2014. godine organizirali još jednu dostavu pomoći ugroženim u klizištima i poplavama zahvaćenim područjima. Ovoga puta pomoć je uručena džemat Šerići, MIZ Zenica. Kombi hrane, sanitarija, odjeće i obuće predat je u Krizni štab koji je smješten u džamiji džemata Šerići. Domaćini su u ime džemata zahvalili na pomoći i izrazili želju da posjete naš grad i našu općinu.

Glavni imam MIZ Gornji Vakuf Enes ef. Omerović i imam džemata Grnica Nedžad ef. Husejnović su zahvalili članovima Kriznog štaba na lijepom prijemu i prenijeli želju naših džematlija i organizacija da i dalje pomažu u saniranju nastalih šteta.

- Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo humanitarnoj organizaciji „Mladi mjesec“ i njenom koordinatoru muderrisu Saudinu Cokoji na spremnosti da zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Gornji Vakuf pomognu ljude koji su u nastradali u minulim poplavama. Treba istaći da je ova Humanitarna organizacija od početka organiziranja akcije pomoći ugroženim područjima donirala sredstva u iznosu od 4.725 KM, ovo je zaista za svaku pohvalu. Ovom prilikom se želimo zahvaliti privredniku i našem koodinatoru ispred Medžlisa, Enesu Kurbegoviću koji je dao kombi za transport humanitarne pomoći. Iskreno se zahvaljujemo i Izvršnom odboru MIZ na čelu sa predsjednikom Omerom Ljubunčićem što su nam dali punu podršku u ovoj hajirli akciji. Na kraju se iskreno zahvaljujemo svim ljudima koji su pomogli ovu akciju sa dovom Gospodaru svijetova da ih nagradi najboljom i najljepšom nagradom, poručili su iz Medžlisa IZ Gornji Vakuf.

  • 0101