A+ A A-

Muftija Dudić se sastao sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata

 

mu-dud-amb-uae-06-2014-1Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, 12.06.2014. godine, boravio je u zvaničnoj posjeti Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu i tom prilikom se sastao sa ambasadorom Džuma Rašid Ez-Zahirijem.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru muftija Dudić je čestitao Ambasadoru uspostavu diplomatskih odnosa UAE i Srbije, a potom ga upoznao sa stanjem islama i muslimana u Srbiji, aktivnostima Islamske zajednice i ustanovama koje djeluju u okviru nje, te problemima sa kojima se Islamska zajednica i muslimani suočavaju.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog upriličene posjete, kao i želju za plodotvornom saradnjom između Islamske zajednice i Ambasade UAE u Srbiji u budućnosti na dobrobit muslimana i svih drugih koji žive u Republici Srbiji.

Ambasador Ez-Zahiri i muftija Dudić su dogovorili konkretne korake saradnje u predstojećem periodu, a predsjednik Mešihata je posebno naglasio važnost ulaganja UAE u Srbiju, koja su od izuzetnog značaja za muslimane koji žive na ovom prostoru.

Ambasador UAE je također obećao da će prvom prilikom posjetiti Islamsku zajednicu u Srbiji.

(www.islamskazajednica.org)