A+ A A-

504. Ajvatovica: Promocija knjige u Donjem Vakufu, tribina u Pruscu

 

U prostorijama Doma kulture u Donjem Vakfu, a u sklopu manifestacije “Dani Ajvatovice”, održana je veoma uspješna promocija knjige "Hodanje - zdravlje i zadovoljstvo", autora Mustafe Čengića. Izdavač knjige je Udruženje "Obrazovanje gradi BiH".

504-ajv-13-06-2014-1

U promoviranju Čengićeve knjige, osim Izdavača, učestvovali su i penzionisani general Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovan Divjak, glavni imam Esad ef. Slipac, predsjednik Planinarsko društva “Dubrave” Hamdija Mlinarević. Knjiga je rezultat dugogodišnjeg iskustva autora u planinarenju; biće korisna planinarima-početnicima, ali i svima onima koji žele obnoviti svoja planinarska znanja.

Tribina "Zaštitimo prirodu jer ona čuva nas" u Pruscu

U četvrtak, 12. juna u prostorijama doma Hasan Kjafija Pruščak, održana je tribina pod nazivom "Zaštitimo prirodu jer ona čuva nas".

Nosioc aktivnosti ovoga projekta su JP "Srednjobosanske šume", na čeku sa direktorom gosp. Bajrom Makićem.

504-ajv-13-06-2014-2

Bila je to prilika da se još jedanput podsjetimo na značaj šuma, njihovu ulogu u održavanju ravnoteže ekosistema, klime i režima voda.

Na kraju su predstavnici preduzeća Srednjobosanske šume, predsjedniku OO "Dani Ajvatovice", muftiji mr. Nusret-ef. Abdibegoviću uz znak zahvalnosti uručili knjigu "Monografija šuma".

N.R./www.muftiluk-tr.ba