A+ A A-

Na humanitarnom koncertu preko hiljadu Mostaraca

Humanitarni koncert za pomoć stradalom stanovništvu u poplavama na području Bosne i Hercegovine sinoć (11.06) je u organizaciji Medžlisa IZ Mostar i BZK „Preporod“ gradsko društvo Mostar održan u Sali Sportsko rekreativnog centra Midhad Hujdur Hujka. Koncertu je prisustvovalo nekoliko preko hiljadu građana Mostara.

hum-konc-most-06-2014-1

U prvom dijelu koncerta sa odabranim ilahijama i kasidama nastupili su horovi „El-Misbah“ i „El-Kamer“, te Armin Muzaferija.. „Glavna ideja vodilja nam je da prikupimo određenu sumu novca kako bismo to poklonili najugroženijim porodicama. Željeli smo da na ovaj način damo svoj doprinos“, istakao je Edin Kmetaš rukovodilac hora El-Misbah i jedan od pokretača ideje ove vrste okupljanja .  Na poziv organizatora mladi muzičar Armin Muzaferija  se rado odazvao smatrajući to svojom obavezom. „Mi koji se bavimo ovom vrstom javnog posla, možemo, evo, na ovaj način doprinijeti. Smatram da nam je ovo obaveza, a ne stvar izbora. Svi se moramo odazvati i pomoći svoj narod, pozvati ga da bude human i da pritekne u pomoć onome kome je pomoć nužna“, rekao je Muzaferija.

U drugom dijelu  koncerta sevdalinke i stare narodne pjesme interpretirali su Adnan Jerlagić, Asim Brkan, Amra Halebić, Selma Repeša, Mustafa Omerika, Amna Keskin, Denijal Ahmetović, Berin Buturović, Anel Ćorda, Salem Sihirlić i drugi poznati izvođači narodne muzike. Medijski pokrovitelj koncerta bila je NTV Hayat, a svojim prilozima koncert su podržali privredni subjekti u gradu Mostaru: HP Investing, Izgradnja Tojaga, Elko Marić, Dema S, Restoran Borik, Autoprevoz Mostar, IC štamparija, Zlatara Opal i drugi.

(www.muftijstvo-mostarsko.ba)