A+ A A-

Muftija zenički posjetio Željezno Polje

U utorak 10. juna 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Željezno Polje. U pratnji muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića bio je glavni imam Izet ef. Efendić.

Nakon podne-namaza, koji je klanjan u džamiji džemata Balačići, muftija zenički obratio se prisutnim džematlijama, a zatim se susreo sa imamima svih džemata sa područja Željeznog Polja.

U razgovoru sa imamima muftija zenički upoznat je sa razmjerama poplava i klizišta i velikim oštećenjima objekata i putnih komunikacija prema džematima željezno-poljskog kraja.

Svi imami su podnijeli pismene izvještaje muftiji zeničkom o stanju u džematima.

Na kraju, muftija zenički, između ostaloga, rekao je: ''Hvala vam što ste ostali sa svojim džematlijama i time pokazali odgovornost prema džematu. Vi ste svojim postupcima i aktivnostima odaslali široj javnosti da savjesno izvršavate svoje obaveze i da ste u hizmetu islamu i muslimanima. Ovo su velika iskušenja i opomena nakon postratnog perioda, zato želim da vam se zahvalim u ime Muftiluka i Islamske zajednice. Prenesite našem narodu da upućuju dove Allahu, dž. š., da nas spasi ovakvih i sličnih iskušenja''.

Također, muftija je iskazao svoju zabrinutost zbog sporosti u sanaciji šteta nastalih u navedenim džematima i istakao spremnost Islamske zajednice da zajedno sa džematlijama ugroženih džemata iznalaze rješenja za prevazilaženje teške situacije u kojoj su se našli.

  • 0000