A+ A A-

Muftija mostarski primio rukovodstvo Pedagoškog zavoda Mostar, susreo se i sa mladim hafizom Azizom Makanom

Mostar, 11. juni 2014. godine - Čelni ljudi Pedagoškog zavoda Mostar, direktorica Sabaha Bijedić, mr. Nusret Omerika i dr. Ahmed Husić danas su, tokom posjete muftiji Dedoviću, i zvanično izrazili iskrene čestitke ispred ove institucije na njegovom izboru i imenovanju na funkciju mostarskog muftije.

akt-mu-mo-06-2014-2

„Mi smo i do sada imali odličnu saradnju sa ef. Dedovićem. Već smo mu i privatno izrazili iskrene čestitke na izboru,  ali smo željeli da to učinimo i zvanično u ime naše institucije“, kazala je direktorica Pedagoškog zavoda  Mostar Sabaha Bijedić. Naglasila je kako su Pedagoški zavod i Muftijstvo mostarsko u proteklih 14 godina imali odličnu saradnju. „ Imali smo toliko dobrih rezultata, akcija, aktivnosti, obilježavanja značajnih datuma i ličnosti. Uvjerena sam da će tako biti i u budućnosti i da ćemo još više ojačati našu međusobnu saradnju“, istakla je Bijedić.  

Susret sa novim mladim hafizom Azizom Makanom

Muftija mostarski Salem ef. Dedović danas je u svom uredu primio hafiza Aziza Makana i njegovog muhafiza Armina Abazu. Hafiz Makan je prvi hafiz koji je cijeli Kur'an naučio kroz program Centra za učenje Kur'ana čiji su osnivači Karađoz-begova medresa, Muftijstvo mostarsko i Medžlis IZ Mostar. U prisustvu velikog broja vjernika hafiska dova proučena mu je u nedjelju 8. Juna u Čelebićima kod Konjica.

akt-mu-mo-06-2014-1

Hafiz Aziz Makan, sin Amira i Nedžide  rođen je 4.3. 1993. godine u Konjicu. Hifz je počeo učiti u drugom razredu  Karađoz-begove medrese (2010.g.).  Medresu je završio 2012.g. , a hifz okončao 2013. g. U maju ove godine cijeli je Kur'an napamet proučio pred komisijom Rijaseta IZ BiH.  Na svečanosti u povodu godišnjice osnivanja Centra za učenje Kur'ana u Mostaru Hafizu Makanu je 14. 12. 2013.g. dodijeljena i prva idžazetnama u Bosni i Hercegovini za Hafsov i Šu'betov rivajet.