Promo banner

A+ A A-

Izvještaj o humanitarnim aktivnostima u Srebreniku

poplave-bih-iU ponedjeljak, 19. maja 2014. godine, kamion sa 4 tone namirnica kao i jedan kombi pomoći upućen je na područje Žepča a drugi kamion upućen je prema Orašju. Pored neophodnih namirnica donirana su i četiri agregata za proizvodnju električne energije.

U utorak, 20.05.2014. godine jedan kamion sa namirnicama upućen je za Tuzlu u glavni sabirni centar MDD Merhamet odakle će pomoć biti distribuirana tamo gdje je najpotrebnija. Također, ponovo je jedan kombi upućen prema Žepču. Istog dana otpraćen je kamion humanitarne pomoći narodu stradalih u poplavama Željeznog Polja.

Dana 21.05.2014. godine odvezen je kombi hrane i odjeće te higijenskih potrepština za potrebe stradalih u poplavama u Gunji koji su smješteni u privatnim kućama u gradu Brčko.

Dana 21.05.2014. godine je također, otpraćen kombi sa 250 hljebova za potrebe narodne kuhinje u Tuzli.

Dana 22.05.2014. godine upućen je kombi i auto za potrebe ugroženih u Maglaju, u kojem su pored prehrambenih namirnica upućena i sredstva koja su najpotrebnija higijenski paketi, lopate, čizme, rukavice i lijekovi.

Pored konvoja pomoći Medžlis IZ-e Srebrenik, odnosno, imami MIZ-e Srebrenik su aktivno sudjelovali u čišćenju poplavljenih mjesta Maglaja, Doboja, Bijeljine, te u subotu velika grupa imama odlazi u ispomoć čišćenja poplavljenih mjesta.

Damir Babajić