Promo banner

A+ A A-

Mladi iz Jablanice čistili Maglaj, u akciji čišćenja u Maglaju i studenti i uposlenici FIN-a

Volonteri iz Jablanice čistili Maglaj

Trideset volontera iz Jablanice koje je predvodio glavni imam Medžlisa IZ Jablanica Suljo ef. Cikotić jučer (22.05) je volontiralo u Maglaju.

U saradnji sa Medžlisom IZ Maglaj i glavnim imamom Medžlisa IZ Maglaja Oni su proveli cijeli dan na čišćenju i raščišćavanju  posljedice poplave oko džamije Vali Redžeb Jazidžioglu, ili čaršijsku džamiju. „Slike koje smo vidjeli su krajnje izazovne za svakog muslimana da učini napor i pomogne svojoj braći što prije da normaliziraju život. Primijetili kod tamošnjeg stanovništva da su zbog posljedica poplava pomalo dezorijentirani jer naprosto ne znaju šta im je preče od čega da urade“, kazao je Suljo ef. On je prenio informacije iz Medžlisa IZ Maglaj da će, čim se stanovništvo zbrine, početi sa prikupljanjem pomoći za uređenje džamija.  Na pitanje kakvi su utisci kod mladih Jablanice Suljo ef. ističe kako su oni spremni i dalje volontirati i na taj način pokazati saosjećanje sa stanovnicama na područjima koje su poplave poharale.

Već danas nekoliko grupa iz Jablanice u organizaciji privrednih subjekata i nevladinih organizacija krenut će prema gradovima gdje je potrebna volonterska pomoć.

  • 0101

Studenti i uposlenici FIN-a u akciji čišćenja u Maglaju

U četvrtak, 22. maja 2014. godine, studenti i dio uposlenika Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu u okviru aktivnosti Univerziteta u Sarajevu dali su svoj simboličan doprinos čišćenju područja maglajske općine gdje su svjedočili teško stanje i posljedice s kojima se suočavaju stanovnici ovoga područja.

Bila je to prilika za razgovor sa stanovnicima Maglaja i glavnim imamom Izudin ef. Kruškom koji je izrazio zadovoljstvo zbog podrške koja stiže sa svih strana kao i konkretnih akcija u kojima je uzeo učešče i Fakultet islamskih nauka, njegovi studenti i profesori.

  • 0101

H.E./Z.A.