A+ A A-

I kladanjske džematlije prikupljale pomoć, nastavak aktivnosti u Srebreniku

U protekla dva dana u kladanjskom džematu Hadim Ali-pašina džamija prikupljena je velika količina pomoći koja je uz pomoć nekoliko vrijednih volontera-džematlija sortirana i spakovana radi lakše podjele.

U ponedjeljak, 19. maja 2014. godine, jedan kombi je odvezen za Olovo, a odmah po povratku još jedan veliki kombi za Živinice. Obzirom da je ostalo određena količina, jučer je jedan dio dostavljen Crvenom križu Kladanj, nekoliko paketa je podijeljeno na području ove Općine, dok će ostatak garderobe i hrane sutra biti poslan u Doboj-istok gdje u organizaciji Omladinskog kruga Kladanj idu volonteri za čišćenje.

- Naše aktivnosti se nastavljaju i dalje i sada trenutno radimo na tome da obezbijedimo određene količine materijala za krečenje kao i volontere koji će učestvovati na području naše Općine u uređenju poplavljenih kuća, kazali su u ovom džematu.

  • 0101

Sa prikupljanjem pomoći nastavljeno i u Srebreniku

Konvoj prikupljene pomoći s hranom, odjećom  i higijenskim sredstvima u organizaciji Medžlisa IZ Srebrenik i M. D.D. Merhamet  Srebrenik jučer i danas otputovali za potrebe naroda Gunje i narodne kuhinje Imaret u Tuzli.

Vrijedi istaknuti da su Medžlis IZ-e Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik od prvog dana stradanja veoma aktivni na terenu.

Dana 20.05.2014. godine odvezen je kamion hrane i odjeće te higijenskih potrepština za potrebe stradalih u poplavama u RO Merhamet u Tuzli, u sabirni centar. Prevoz ovog konvoja donirao je vlasnik mesnice „Bašić“, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo.U pratnji konvoja ispred Medžlisa IZ-e Srebrenik bio je predsjednik IO Medžlisa Mevludin ef. Joldić te ispred MDD Merhameta Osman ef. Mujić

„Istog dana ispred džamije džemata Kuge otpraćen je kamion humanitarne pomoći narodu stradalih u poplavama, a konvoj je predvodio imam džemata Kuge Adnan ef. Junuzović, prevoz ovog konvoja donirao je Enes Smajlović, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo“, istakli su u Medžlisu IZ Srebrenik.

Dana 21.05.2014. godine odvezen je kombi hrane i odjeće te higijenskih potrepština za potrebe stradalih u poplavama u Gunji koji su smješteni u privatnim kućama u gradu Brčko, prevoz ovog konvoja donirao je vlasnik mesnice „Bašić“, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo. U pratnji konvoja ispred Medžlisa IZ-e Srebrenik bio je predsjednik IO Medžlisa Mevludin ef. Joldić te ispred MDD Merhameta Osman ef. Mujić.

Danas je također, otpraćen kombi sa 250 hljebova za potrebe narodne kuhinje u Tuzli, a iste je donirao vlasnik pekare „Magistrala“, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo, prevoz ovog konvoja obezbijedila je Gorska služba za spasavanje Srebrenik kojima se ovom prilikom puno zahvaljujemo.

„Molimo Allaha dž.š. da stradalima olakša a one koji iskažu svoju humanost i pomognu u ovim teškim trenucima ako Bog da obilato nagradi. Amin!“, poručili su iz Medžlisa IZ Srebrenik.

  • 0101

Džemal ef. Hatamleh /Damir ef. Babajić