A+ A A-

G.Vakuf: Akcija pomoći Medžlisa, Civilne zaštite i Crvenog križa ugroženim područjima

Devetnaestog i dvadesetog maja 2014. godine organizirana je akcija prikupljanja pomoći ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini. U dobro koordiniranoj akciji učestvovali su Medžlis Islamske zajednice Gornji Vakuf, Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje i Civilna zaštita Gornji Vakuf-Uskoplje. 19. maja, konvoj od jednog kamiona, dva kombija i jednog džipa uputio se ka Zavidovićima, gradu koji je izuzetno nastradao u  minulim  u poplavama.

„Obišli smo gradsku zonu Zavidovića i sela Kazići i Stipovići koji se bore sa odronima  i klizištima. Na ovom području je podijeljeno oko  deset tona hrane, odječe i sanitarija. 20. maja u dobro organiziranoj  akciji svih džemata, džematskih odbora na čelu sa vrijednim imamima, MIZ Gornji Vakuf je uz pomoć Crvenog križa Gornji Vakuf Uskoplje sabrao veliki šleper hrane, odjeće i  sanitarija“, kazali su u Medžlisu IZ Gornji Vakuf.

Ova pošiljka od 11. tona pomoći  spremljena je u Begov Han nadomak Zenice u kome se nalazi 1500. izbjeglih lica iz Željeznog Polja i Topčić Polja. Želimo kazati da se u ovu humanu akciju uključila i humanitarna organizacija „Mladi mjesec“ Gornji Vakuf koja je Crvenom križu u prvom konvoju donirala 500. KM. Ova organizacije će danas, 21. maja donirati 950. KM u hrani, odjeći i sanitarijama.

„Ovom prilikom želimo iskreno zahvaliti svim džematlijama, džematskim odborima, imamima i volonterima Crvenog križa i Civilne žaštite, humanitarnoj organizaciji „Mladi mjesec“. Posebno zahvaljujemo našoj dragoj omladini koja je pokazala visok nivo svijesti i odgovornosti. Zahvaljujemo našem prijatelju i vakifu Ibrahimu Kasumoviću koji je ustupio jedan od šlepera za iskupljanje pomoći.Zahvaljujemo se i Izvršnom odboru MIZ, našem predsjedniku Omeru Ljubunčiću i našem vrijednom koordinatoru ispred medžlisa privredniku Enesu Kurbegoviću. Molimo Allaha Uzvišenog da ih obilno nagradi jer kod Gospodara je najbolja i največa nagrada“, poručili su iz Medžlisa IZ Gornji Vakuf.

  • 0101