Promo banner

A+ A A-

Učenici Karađoz-begove medrese volontiraju na prikupljanju humanitarne pomoći

Humanitarna pomoć u sabirni centar Merhameta i Medžlisa u Mostaru neprestano pristiže. Prema riječima koordinatora zajedničkih aktivnosti, predsjednika Merhamata Mostar, Osmana Marića i danas je iz Mostara nakon sabaha-namaza upućen još jedna konvoj prema Maglaju. Konvoj predvodi imam džamije „Bosanski mudžahidi“ Šefik ef. Čavčić.  „Hrana pristiže iz sata u sat. Mnogi volonteri se interesiraju za odlazak u poplavljena područja kako bi pomogli unesrećenom stanovništvu“ kazao je Marić. Iz Mostara su inače do sada otišla tri konvoja u protekla tri dana. Neprestano radimo na koordiniranju naših volontera, džemata, prevoznika i ljudi koji na terenu vrše podjelu humanitarne pomoći“, kazao je Marić.

U protekla dva dana u skladištima Medžlisa i Merhameta volontiraju učenici Karađoz-begove medrese. Muhamed Mujkić učenik trećeg razreda koji je u ovu školu došao iz Zavidovića smatra to svojom dvostrukom dužnošću, jer ga na to obavezuje i vjera i odnos prema rodnom kraju. „Saosjećam sa svim svojim prijateljima koji su u ovom trenutku u vrlo nezavidnom položaju i volontiranje na razvrstavanju hrane je nešto najmanje što u ovom trenutku mogu učiniti“, kazao je Muhamed. Ističe kako svaki paket prenese s proučenom dovom. „Iskreni nijet prema Allahu dž.š.  me rukovodi da ne osjećam ni trunke zamora“, naglasio je.

Muhamet Huzejfe  Ayettekin učenik  trećeg razreda volontiranje doživljavana sa višestrukim značenjem.  „Ja sam na školovanje u Mostar došao iz Istambula i imam čast da pomažem Bošnjacima, da pomažem u volontiranju, da pomažem unesrećenima. Allah me počastio da imam tu priliku. Mnogi moji prijatelji iz Istambula me zovu i raspituju se. I oni imaju namjeru da dođu ali ne znaju kako“, rekao je Huzejfe.

  • 0101