Promo banner

A+ A A-

Džemati iz Bos.Gradiške uputili pomoć za Bijeljinu i Janju, pomoć za Maglaj prikupljana i u Stocu

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška i svih džemata organizirano je prikupljanje pomoći u prehrambenim artiklima i sredstvima za čišćenje za potrebe svih ugroženih ljudi u mjestima koja su stradala na području Medžlisa IZ Bijeljina i Janja. Stanovnici Bosanska Gradiške, iako ih je zaobišla ova katastrofa suosjećaju sa svima koji su stradali u ovoj nezapamćenoj kataklizmi. Tako su danonoćno prikupljali pomoć i sve što je neophodno u ovim teškim vremenima za potrebe ugroženog stanovništva. 20. maja 2014. godine iz pravca Bos. Gradiške krenuo je kamion i dva kombija sa ukupno 8 tona hrane put prema Bijeljini i Janji. Pomoć je uručena stanovništvu medžlisa Bijeljina i Janja.  Svi imami sa područja Medžlisa IZ Bos. Gradiška aktivno su se uključili u ovu akciju, a veliku pomoć i podršku su pružale džematlije svih džemata.

Naime, akcija prikupljanja pomoći traje i dalje tako da će, ako Bog da, već drugi konvoj krenuti prema Maglaju, Žepču, Doboju, i ako se steknu uvjeti prema Bosanskom Šamcu. Pored tuge i žalosti u ovim teškim vremenima na licima onih koji su imali priliku pomoći ugroženima osjetilo se veliko zadovoljstvo što se i na ovaj način može pomoći svima ugroženima.

  • 0101

Pomoć prikupljana i u Stocu

Medžlis IZ Stolac zajedno sa stolačkim udruženjima je pokrenuo humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći područjima ugroženim od poplava. U akciji koja je trajala 17. i 18. maj prikupljene su 23 tone pomoći. U ranim jutarnjim satima 19. maja iz Stoca su krenula dva kamiona od 9 i 14 tona. Krajnje odredište je grad Maglaj. Akcija prikupljanja pomoći u Stocu se nastavlja.

„Imami našeg medžlisa su koordinatori i stoje na raspolaganju 24 sata na dan. Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se svojim prilogom solidarišu sa našim građanima širom BIH koji su ostali bez krova nad glavom“, poručili su iz Medžlisa IZ Stolac.

R.S./A.B