A+ A A-

U Maglaju potreban alat, u Tuzli apeluju za prikupljanje higijenskih artikala

 

"Cijeli grad je bio potopljen. Trenutno mi u Medžlisu nemamo telefona, interneta, a nadamo se da će sutra biti. Sve planirane aktivnosti Medžlisa se odgađaju do daljnjeg kao i otvorenje džamije Kuršumlije", kazao je za Preporod glavni imam MIZ Maglaja Izudin-ef. Kruško, čija je kuća, također, pogođena poplavom.

O trenutnim potrebama građana Kruško kaže: "Nije nam potrebna hrana niti voda. Trenutno su nam potrebne higijenske maske, lopate, krampe i drugi alati. Naravno i radna snaga uvijek će dobro doći."

Sve informacije za pomoć Maglaju mogu se dobiti na brojeve telefona: 061153132 i 062500502.

 

U Tuzli potrebni higijenski artikli

Na osnovu informacija sa terena Operativni štab Medžlisa Islamske zajednice Tuzla poziva džematlije i džematlijke da se u narednim danima prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu od poplava posebna pažnja obrati na higijenske artikle.

Naime, u ovom momentu su najpotrebniji higijenski artikli za žene - higijenski ulošci, donji veš, peškiri, vlažne maramice, toaletni papir, sapuni, paste i četkice za zube i drugi higijenski artikli namijenjeni za ličnu higijenu porodice, kao i pelene za bebe, iznemogle i bolesne.

Akcija prikupljanja će se odvijati kontinuirano dok postoji potreba za ovim artiklima.

„Namirnice se mogu dostaviti u sve džamije na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla“. Saopćeno je iz Medžlisa IZ Tuzla.