Promo banner

A+ A A-

Tešanj: Održan prvi omladinski turnir u stonom tenisu

 

U povodu obilježavanja 7. maja „Dana džamija”, a u okviru realizacije Edukacijskog program za mlade, MIZ Tešanj je u saradnji sa Omladinskim klubom Novi Miljanovci organizovao prvi omladinski turnir u stonom tenisu u prostorijama Doma MZ Novi Miljanovci.

Na turniru je učestvovalo 26 takmičara iz 24 džemata.

Turnir je otvorio gl. imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, koji je nakon proučenog odlomka iz Kur’ana, kojeg je proučio domaćin, hfz. Nermin ef. Ibrahimović, i dove, prisutne poselamio, izrazio dobrodošlicu, a nakon toga kazao da MIZ Tešanj, pored redovnih aktivnosti koje vodi, i na ovaj način ukazuje na važnost i potrebu međusobnog druženja i provođenja sportskih aktivnosti na islamskim osnovama.

Sa propozicijama takmičenja takmičare je upoznao Ramo ef. Svrzo, koordinator pri MIZ Tešanj za rad sa omladinom.

Nakon izvlačenja parova, takmičenje je održano na četiri stola, gdje se igralo po sistemu eliminacije nakon poraza. Po zvršetku takmičarskog programa najuspješnijim su dodjeljene diplome za osvojena prva tri mjesta i prigodne nagrade. A najuspješniji su bili:

1. Sinanović Mursel – Raduša

2. Saračević Mirza – Raduša

3. Hodžić Haris – Novi Miljanovci

Čestitamo učesnicima, posebno pobjednicima, i zahvaljujemo domaćinima – MZ Novi Miljanovci i Omladinskom klubu Novi Miljanovci, kao i hfz. Nerminu ef. Ibrahimoviću, i Raif ef. Hasaku koji su zajedno sa Ramom ef. Svrzom proveli ovaj turnir.

  • 0101