A+ A A-

Takmičenje polaznika mektebske nastave u Muftijstvu bihaćkom

U nedjelju, 04. maja 2014. godine, održano je takmičenje polazanika mektebske nastave sa područja bihaćkog Muftijstva. Takmičenje je održano iz tri oblasti: učenje Kur'ana za mlađi uzrast u kojem se  takmičilo 9 takmičara, učenje Kur' ana za stariji uzrast za koje bilo prijavljeno također 9 takmičara i test općeg znanja  na kojem je bilo 10 takmičara.

U kratkom izlaganju prije samog takmičenja, uvaženi bihaćki Muftija, Hasan ef. Makić, je naglasio važnost ovih takmičenja, prvenstveno zbog očuvanja naše vjere  i njenog prenošenja na našu djecu.

Komisije za takmičenje su bile sastavljene od profesora Cazinske medrese, na čelu sa njenim direktorom, Salihom ef. Dervićem.

Iako su svi takmičari pokazali zavidno znanje, ipak su neki bili uspješniji od drugih. Tako je u takmičenju učenja Kur'ana za mlađi uzrast redoslijed najuspješnijih bio slijedeći:

1. Merdić Mustafa, predstavnik MIZ-e Bihać;

2.  Duraković Belkisa, predstavnik MIZ-e Bosanska Krupa;

3.  Mujakić Sumeja, predstavnik MIZ-e Cazin a isto tako po broju bodova treće mjesto je zauzela Kajtezović Ajla, predstavnik MIZ-e Bosanski Novi.

U takmičenju učenja Kur'ana za stariji uzrast najuspješniji su bili:

1.  Latić Bilal, predstavnik MIZ-e Velika Kladuša;

2.  Kovačević Bilal, predstavnik MIZ-e Bužim; i

3. Tričić Talha, predstavnik MIZ-e Cazin, a kao i u takmičenju za mlađi uzrast po broju bodova treći je također bio i Merdić Fadil, predstavnik MIZ-e Bihać.

Najviše tačnih odgovora na pitanja iz testa općeg znanja a samim i najviše bodova su imali:

1.  Muzaferović Benjamin, predstavnik MIZ-e Bosanska Krupa;

2.  Mujagić Omer, predstavnik MIZ-e Bihać; i

3.  Muhić Fahreta, predstavnik MIZ-e Cazin.

Na kraju takmičenja i samom proglašenju najuspješnijih takmičarima koji su bili najuspješniji su dodijeljene vrijedne knjige i novčane nagrade koje su obezbjedili Muftijstvo bihaćko i Medresa „Džemaluddin Čaušević“ Cazin.

  • 0000