Promo banner

A+ A A-

Održano XVII mektebsko takmičenje na nivou Muftiluka travničkog

U nedjelju 4. maja 2014. godine u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku, održano je XVII mektebsko takmičenje na nivou Muftiluka travničkog. Takmičenje je održano u tri discipline; kiraet mlađi uzrast (do šestog razreda), kiraet stariji uzrast (od šestog do devetog razreda), te u kategoriji test općeg znanja.

mek-tak-mu-tra-05-2014-1

Ukupno se takmičilo 32 takmičara u sve tri discipline. U izuzetno domaćinskoj atmosferi i odličnim uvjetima takmičari su pokazali zavidan nivo znanja i spremnosti.

U kategoriji kirata za mlađi uzrast prvo mjesto osvojio je Patković Harun iz džemata Ahmići, MIZ Vitez, čiji je muallim mladi imam Mahir-ef. Husić. Drugo mjesto osvojio je predstavnik MIZ Novi Travnik Grizić Ahmed, muallim Fahrudin-ef. Haseljić, a treće mjesto je pripalo Hodžić Sumejji, predstavnici MIZ Travnik, muallim Enver-ef. Žužo.

U kategoriji kiraeta stariji uzrast, prvo mjesto je pripalo Karahoža Esmi, predstavnici MIZ Travnik, džemat Kalibunar, muallim Aljo-ef. Cikotić. Drugo mjesto je zauzela Palalić Ilma, iz džemata Pečuj, MIZ Novi Travnik, muallim Haris-ef. Amidžić, a treće mjesto Dervišić Amina, čiji je muallim Aljo ef. Keško, iz džemata Vinac, MIZ jajce.

U poretku iz discipline test općeg znanja prvo mjesto je pripalo Adilović Ajli iz džemata Kljaci, muallim Hidajet-ef. Polovina, MIZ Travnik. Drugo mjesto je zauzela Zekan Lamija iz džemata Baš džamije, čija je muallima Dogan Ćetiba, MIZ Donji Vakuf, a treće mjesto je pripalo Penić Sumedinu iz džamata Divičani, muallim Ramiz-ef. Kahrić, MIZ Jajce.

Prisutnima se danas obratio i muftija travniički mr. Nusret-ef. Abdibegović, zahvalivši se domaćinu džematu Kalibunar i MIZ Travnik, glavnim imamima, pohvalivši u svom obraćanju sve učesnike današnjeg takmičenja. Muftija je istakao da su oni danas svi ostvarili uspjeh, kako  lično, tako i njihovi roditelji i muallimi, čestitajući onima najuspješnjijim među njima. On je također istakao važnost rada sa mladima i misijsku ulogu na ovome svijetu svih uključenih u odgojno-obrazovnom procesu.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto je pripalo MIZ Bugojno, drugo MIZ jajce a treće MIZ Travnik.

(www.muftiluk-tr.ba