Promo banner

A+ A A-

Muftijstvo sarajevsko organizovalo takmičenje iz vjeronauke

Dana 29. 04. 2014. godine održano je Treće takmičenje učenika VIII i IX razreda osnovnih škola i I razreda srednjih škola na nivou Muftiluka sarajevskog iz Islamske vjeronauke. Takmičenju koje je održano u OŠ ''Fatima Gunić'' u Sarajevu.

Takmičarima su se prigodnim riječima podrške obratili direktor škole Hajrudin ef. Ćuprija, koji je zaželivši dobrodošlicu takmičarima i gostima, iskoristio priliku da čestita sarajevskom muftiji mr. Husejin ef. Smajiću na izboru za zamjenika reisu-l-ulemu te mu zahvalio što je upravi škole ''Fatima Gunić'' ukazao čast da budu domaćini takmičenju iz vjeronauke na području Muftijstva sarajevskog. Riječi podrške i čestitke učesnicima uputio je sarajevski muftija koji je naglasio da su svi učesnici i pobjednici jer su predstavnici svoje škole kao najodabraniji, te da vjeronauka u školama nema alternative i da je primarna zadaća Islamske zajednice da kroz vjeronauku doprinosi što boljem kvalitetu obrazovanja bosanskohercegovačkog društva.

Prigodnim govorom obratio se i pomoćnik načelnika Novi Grad gosp. Elvir Resić.

Na takmičenju su postignuti sljedeći rezultati:

Kategorija VIII razreda osnovnih škola:

prvo mjesto Ajla Žujo – Prva osnovna škola, Sarajevo,

drugo mjesto Nedžida Karić, o.š. ''Zahid Baručija'' Sarajevo,

treće mjesto Amina Imamović, o.š.  ''Safet beg Bašagić'' Breza.

Kategorija devetih razreda osnovnih škola:

prvo mjesto Nadija Zukorlić, o.š. '' El-Manar'' Sarajevo,

drugo mjesto Amina Musić, o.š. ''Čengić Vila'' Sarajevo,

treće mjesto Mubina Mihaljević  – o.š. ''Omer Musić'' Kakanj.

Kategorija prvih razreda srednjih škola:

prvo mjesto Miralem Pupović, ''Srednja grafička škola'' Sarajevo,

drugo mjesto Lejla Izair, ''Srednjoškolski centar'' Hadžići,

treće mjesto Elma Bijelonja, ''Prva Bošnjačka Gimnazija'' Sarajevo.

Po okončanju takmičarskog dijela učesnicima je priređen bogat kulturno-obrazovni program, takmičarima je predsjednik Udruženje vjeroučitelja Kantona Sarajevo Zijad Okanović uručio prigodne poklone.

Nakon proglašenja pobjednika, glavni imam MIZ Olovo Esad ef. Pepić i Emina Pleh, savjetnica za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Kantona Sarajevo , ispred Muftijstva Sarajevskog uručili su diploma i novčane nagrade učenicima koji su osvojili prva tri mjesta. Gđa Emina Pleh je upućujući čestitke na postignutim rezultatima svim takmičarima, njihovim roditeljima i vjeroučiteljima, čestitala pobjednicima zaželivši im uspjeh na predstavljanju Muftijstva sarajevskog na finalnom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH koje će se održati 10. maja 2014. godine.

Esad Pepić

  • 0101